Persoonlijk werk,  Storytelling

Gepubliceerd… :-)

“Schrijf een verhaal voor LINDA.” Zo luidde de oproep op de website van LINDA. Het moest gaan over een zomerse gebeurtenis of herinnering en mocht maximaal 500 woorden lang zijn.

Oeh! Die kans kon ik natuurlijk niet aan mijn neus voorbij laten gaan. Het ultieme doel van schrijven is gelezen worden. En als je in de LINDA staat, dan is die kans toch wel groot…

De mooiste, grappigste en ontroerendste inzendingen worden geplaatst.

Na een aantal avonden wakker liggen van de ideeën die door mijn hoofd schoten, wist ik wat het plot moest zijn.

Toen ik er eenmaal voor ging zitten, bleken 500 woorden toch nog minder te zijn dan ik dacht. Maar dat maakte de uitdaging alleen maar leuker.

In enkele uurtjes stond mijn verhaal op papier. Ik tikte een e-mail naar de LINDA-redactie en drukte op verzenden. En toen kon ik niks anders doen dan afwachten…

“De mooiste, grappigste en ontroerendste inzendingen worden geplaatst in een leesbijlage bij het augustusnummer van LINDA…. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.”

Ik lag nog heerlijk te relaxen aan de rand van het zwembad in Toscane, toen mijn vriendinnetje me een berichtje stuurde: “Sil, wist je dat je verhaal in de Linda staat? Ik stop hem nu in mijn boodschappenmandje! X”

Natuurlijk had ik er nog wel aan gedacht, maar eerlijk gezegd had ik er niet teveel op durven hopen. Zo’n blad krijgt natuurlijk enorm veel inzendingen.

Ik moest nog een paar dagen wachten tot ik bij mijn thuiskomst zelf kon zien dat het echt waar was. Maar het was echt zo. Mijn verhaal was in de LINDA gepubliceerd! WAUW!

 

Hakken in het zand - gepubliceerd in LINDA 08-2012