Foodporn

Bron: https://www.benjerry.nl/

Ik heb een zwak. Ik weet dat het zondig is. Toch kost het me af en toe bijzonder veel moeite om mezelf ervan te weerhouden. Het liefst laat ik me volledig gaan als ik ze zie. Ze zijn zo verleidelijk en zien er zo vreselijk lekker uit. Steeds als ik boodschappen doe, kom ik die twee tegen. Het zijn beste vrienden. Altijd samen. Soms zie ik ze staan. Stoer en stram naast het diepgevroren vers fruit. Dan lonken ze naar me. Ze weten maar al te goed dat ze er lekker uit zien. Ze genieten van het effect dat ze op me hebben.

“Wij vinden je lekker zo”, hoor ik ze zachtjes fluisteren in mijn hoofd.

Ik probeer me op mijn lijstje te concentreren: rauwkost, ongezouten noten, chiazaad… Met mijn mandje strak tegen me aan gedrukt, begeef ik me richting de koelvitrine met hoemoes. Ongegeneerd kijken ze me na. Ik voel hun blikken over mijn rug glijden. Ik weet dat ze zich verlekkeren op mijn volle billen. Bijna bezitterig. “Wij vinden je lekker zo”, hoor ik ze zachtjes fluisteren in mijn hoofd. “Rond, romig en zacht, daar houden we van. Fuck de stengels bleekselderij!” Oh god… Halverwege de gang met de natuurvoedingsproducten draai ik me om. Mijn verlangen is te groot. Mijn hunkering diep van binnen moet gestild worden. Daar staan ze… Koelbloedig naast de bitterballen en loempia’s.

Onder mijn aanraking voel ik hen ook langzaam smelten.

Gelukkig is mijn lief heel begripvol. Hij snapt dat ik behoeftes heb die hij niet kan bevredigen. Hij gunt mij mijn genot. Sterker nog, af en toe mag ik ze van hem mee naar huis nemen en kan ik me ongegeneerd laten gaan. Met z’n drietjes kruipen we dan op de bank. Ik pak ze stevig vast. Om ze alvast op te warmen wrijf ik met mijn handen langzaam een beetje heen en weer. Ik snuif diep hun heerlijke geur op. Warm zoet met een vleugje noot. Het water loopt in mijn mond van begeerte. Onder mijn aanraking voel ik hen ook langzaam smelten. Ze verlangen net zo naar mij als ik naar hen.

Het was ook al weer veel te lang geleden. Voorzichtig breng ik mijn mond dichterbij en laat mijn lippen over die heerlijkheid heen glijden. Hmmm… mijn mond vol zachte room en dan die harde bite! Wat een genot! Ben & Jerry’s, jullie zijn mijn guilty pleasure!

Foodporn is verschenen in MUD Magazine #7 met de titel Ben & Jerry’s.